Nagy hideg lesz jövő héten – íme a hőmérsékletek!

A következő napokban is folytatódik a hideg téli időjárás, helyenként mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, többfelé még napközben is maradnak a mínuszok. Emellett napsütésre, néhol gyenge havazásra, ónos esőre is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú országos előrejelzésből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd több lesz a felhő, de csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok között valószínű.

Szerdán felhős idő várható, helyenként gyenge havazás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 4, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken nem várható csapadék, sok lesz a napsütés. A minimumhőmérséklet csütörtökön mínusz 11 és mínusz 5, pénteken mínusz 12 és mínusz 5 fok között valószínű. Csütörtökön 0 fok körül, pénteken mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak a maximumok.

Szombaton viszont beborul az ég, és több helyen valószínű csapadék; északkeleten havazás, nyugaton eső, néhol havas eső, ónos eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Vasárnap napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország keleti felén is megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.