Világutazásra cserélte a pár az unalmas munkát, most élik az álmaikat

Elege lett a mókuskerékből egy kanadai párnak: utazásra és blogolásra cserélték a napi meló taposómalmát, most boldogabbak, mint valaha.

A kanadai Dariece Swift és Nick Wharton 2008 elején Mexikóban vakációzott, bejárták a falvakat, a dzsungelt, mindent, egyszóval álomutazás volt. Annyira jól sikerült, hogy ez elindított valamit bennük.

A Business Insider cikke szerint februári hazatérésüket követően az akkor a húszas éveiben járó srác egy különösen nehéz munkanap után azt mondta: elege van ebből a robotolásból. Megkérdezte a lányt, hogy ha tehetné, a világ mely részén töltene el egy évet utazással, ha lehetősége volna rá. Hamar jött a válasz: Délkelet-Ázsia.

Kilenc hónappal és 30 ezer kanadai dollárnyi spórolással (mely mai értéken úgy 6 millió forintot jelent) később később eladták a házukat, az autójukat és vagyontárgyaik zömét, majd elindultak Délkelet-Ázsiába. 13 hónapig maradtak, 11 országot jártak végig, voltak Kambodzsában, Laoszban, Vietnamban, Thaiföldön Malajziában és Borneón is. Ezután visszatértek Kanadába, ahol egy évig heti nyolcvan órát dolgoztak, hogy alapot gyűjtsenek a következő álomutazáshoz.

“Megváltozott a gondolkodásunk: nem pénzt gyűjtöttünk, hanem utazási élményeket” – mondta Nick Wharton. “Mikor egy órát dolgoztam, arra úgy gondoltam, hogy pont most vettem magamnak egy napot Thaiföldön.”

Egy év meló után újra nyakukba vették a világot, ezúttal Afrikát, Ázsiát, Európát és a Közel-Keletet célozták meg, útjuk 16 hónapig tartott. 2012-ben Kínába utaztak, ahol havi 1300 dollárért angolt tanítottak.

Ekkor úgy döntöttek, hogy indítanak egy weboldalt, melyen az utazásaikról írnak, ez lett a Goats on the road, mely miután elhagyták Kínát, az egyetlen bevételi forrásuk lett. Eleinte semmit nem hozott, de 2013-ban bejött 550 dollár – 110 ezer forint – a hirdetési bevételből, majd havi 500-1500 dollárt kezdett hozni a felület.

Jelenleg havi 3500 dollárt – 700 ezer forintot – hoz átlagban az oldal, de egy erősebb hónap 5000 kanadai dollárt is behúz.

A lány most 30, a fiú 31 éves, napi maximum 4 órát dolgoznak a hét maximum 5 napján, és közben élik az álmukat. Azért ez elég menő!