Cézár életéért küzd Barbi

Az eb szilveszterkor harapott, a halálsor várhat rá, az állatvédő szerint viszont megérdemel még egy esélyt.

Egy makói család 2 éves staffordshire kan kutyája, Cézár még szilveszterkor harapott meg egy ittas, földön fekvő férfit – írta a Délmagyar.hu. A kutya a férfit az arcán és a fülén sebezte meg, kórházba kellett szállítani.

A Makói Híradó cikke szerint a kutyát Makó és Maroslele között találták meg állatvédők, tőlük vitték el a rendőrök. A négylábú 14 napos karanténba került, melynek végén kiderül, el kell-e altatni az ebet, vagy sem. A rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

cezar

Cézár ügyét Erdei Barbara civil állatvédő karolta fel, aki amellett kardoskodik, hogy az ebet nem szabadna pusztulásba küldeni, hiszen – ahogy a Délmagyar idézte szavait – “ha egy ember megöl valakit, nem végzik ki, a büntetés letöltése után kap még egy esélyt”.

A lány kitért arra is, szerinte a makói gyepmesteri telepen nem adottak a körülmények a szakszerű megfigyelésre, szerinte ezt egy állatvédő telepen kellene megejteni. Hozzáfűzte: már többen jelezték, köztük kiképzett harci kutyások is, hogy befogadnák Cézárt, és szakszerű rehabilitációt biztosítanának neki.

Cézár (Fotó: Facebook/Erdei Barbara)

Cézár (Fotó: Facebook/Erdei Barbara)

Barbara a Facebookon azt írta: az állat játékos, emellett még a birkáktól is fél. Ugyan csak a tavasszal lesz két éves, de már négy gazdája volt. A karantén január 16-án jár le, akkor dől el Cézár sorsa.

Cézár (Fotó: Facebook/Erdei Barbara)

Cézár (Fotó: Facebook/Erdei Barbara)