Kidobta Ákost a Telekom

Az Ákossal készült interjúról, ahol azt mondta, a nőnek nem az a feladata, hogy ugyanannyi pénzt keressen, mint egy férfi, mindenki megírt már mindent.

Azt is mondta, leginkább az a feladatuk, hogy tartozzanak valakihez, hogy valakinek gyereket szüljenek.

Erre reagálva sokan viccet csináltak az énekesből, sokan felháborodásuknak adtak hangot, most pedig jött a következő hullám.

Az Index megkereste a Magyar Telekomot, ahol a kommunikációs cég sajtóosztálya azt válaszolta, szerződést bontottak vele.

„A Magyar Telekom Csoport szerződést bontott Ákossal, erről az előadóművészt ma délelőtt írásban tájékoztattuk.

Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadóművészi pályáján elért sikereit és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét Csoportunk hitvallásával és értékrendjével.

A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek és lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben, és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását”

– írja közleményében a cég.