Bocsánatot kért a Decathlon a levetkőztetett orvosnő miatt

A cég elismeri: hibáztak az átvizsgálásnál, sajnálják a megaláztatást.

Az eset még a nyáron történt Szegeden – írtuk kedden a Délmagyar cikke nyomán. A fiatal anyuka az őr szerint gyanúsan viselkedett, rutinellenőrzés címén elvezették egy helyiségbe, ahol fehérneműre kellett vetkőznie. Az eset nagyon megviselte az orvosnőt, a fogyasztóvédelmet is felkereste, de a szerv nem talált szabálytalanságot.

A nő levelet kapott ugyan az áruháztól, amiben leírták, hogy jogszerűen jártak el, elnézést viszont ebben nem kértek – ezt a portálnak a lány nagyanyja mondta el, mivel unokáját annyira felzaklatta az eset, hogy nem akart róla beszélni.

A Decathlon igazgatója a Délmagyarnak elmondta: az őr ott hibázott egyedül, hogy rutinellenőrzésre hivatkozott, mikor ellenőrzésre szólította fel a nőt, hozzátette, korábban már elnézést kértek a nőtől.

A Velvet szerdai cikke szerint a Decathlon belső vizsgálatot indított az ügyben még a nyáron, a biztonsági őrök az őrszolgálati helyiségben vizsgálták meg a nőt, a vásárló kérésére átnyújtották neki a Vásárlók Könyvét. A cég közleményt adott ki, melyben újfent elnézést kért a történtekért.

“Vásárlónk 2015. június 19-én vásárolt a szegedi áruházunkban. A hölgy vásárlás közben az őr elmondása szerint gyanúsan, félreérthetően viselkedett, ezért a biztonsági őr a bejárati kapunál megkérte, hogy fáradjon a biztonsági helyiségbe átvizsgálásra. A biztonsági őr hibásan “rutinellenőrzésre” hivatkozott és nem a gyanús viselkedésre, így ebben súlyos hibát követett el. Emiatt és az őt ért megaláztatás miatt kötelességünk még egyszer elnézést kérni a vásárlótól.

Áruházunk őrszolgálatát megbízási szerződés alapján egy külső cég látja el, így az illetékes vezetőkkel azonnal egyeztettük az ügy részleteit annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljük az ehhez hasonló félreértéseket. Az akkor felmerült részletek alapján belső vizsgálatot is kezdeményeztünk, mely akkor (nyár végén) le is zárult.

Az eset kapcsán még egyszer elnézést kérünk a vásárlónktól az őt ért megaláztatás miatt. Hibáztunk az átvizsgálásnál. Ahogy fent is jeleztük, már nyár folyamán lezajlott egy belső vizsgálat, de természetesen amennyiben új elem merülne fel az ügyben, az új vizsgálatot is maga után vonz majd.”