Bugyira vetkőztettek egy orvosnőt az őrök a szegedi Decathlonban

A fiatal nőnek egy raktárban kellett fehérneműre vetkőznie, mert az őr szerint gyanúsan viselkedett, a panaszkönyvet sem akarták neki odaadni.

A sztoriról a Délmagyar adott hírt. A cikk szerint az eset még a nyáron történt, azóta már – eredménytelenül – a fogyasztóvédelmet is megjárta, a fiatal anyukát pedig rendkívüli módon megviselte.

A nő június 19-én fürdőruhát vett a Decathlonban, fizetés után viszont elé állt két biztonsági őr, hogy kövesse őket. Az orvosnő kérdésére, miszerint miért kell menni, annyit mondtak, rutinellenőrzés, majd egy sötét raktárba kísérték, ahol egy harmadik őr is várta. Ekkor jött a meglepetés: azt kérték tőle: vetkőzzön fehérneműre.

A nő tiltakozott, mondta, hogy egyrészt sietnie kell haza a 9 hónapos gyermekéhez, másrészt mi jogon utasítják ilyenre, kérte a panaszkönyvet, amit nem adtak oda neki, de megjegyzést viszont kapott: az őrök megjegyezték, hogy nem látszik rajta, hogy kisgyermeke lenne. A nő végül levetkőzött, mert más kiutat nem látott a helyzetből.

A fiatal anyuka még aznap nagybátyja kíséretében visszament az áruházba, kérte a panaszkönyvet, amit állítása szerint csak harmadszorra adtak oda neki, ami egy bélyegző nélküli üres füzet volt.

Decathlon: nincs itt semmi látnivaló

Az áruház levelet írt a nőnek, amiben nem kértek bocsánatot, viszont kijelentették, hogy jogszerűen jártak el. A Délmagyarnak az áruház igazgatója elmondta: az őr gyanús, félreérthető viselkedést látott a nőnél, ezért intézkedett, ott hibázott egyedül, hogy rutinellenőrzést mondott, holott ez nem volt az.

A nő a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál is jelezte az őt ért atrocitást, a szerv azonban nem talált semmi kivetnivalót az eset kapcsán.