A hajdúböszörményi cigánysor mélyszegénységéből hívott játékost Storck

Balogh Norbertet, a DVSC 19 éves csatárát is meghívta Bernd Storck szövetségi kapitány a távlati keretbe, ha a fiatal sportoló jól teljesít, az “A” válogatottba is bekerülhet.

Balogh Norbert egy cigánysoron nőtt fel Hajdúböszörményben, nem volt könnyű a gyermekkora – derült ki abból az interjúból, amit a játékos a DVSC-Teva honlapjának adott. Elmondása szerint olyan szegények voltak, hogy gyakran nem volt este mit enniük, a suliba turkálós cipőben járt. Hajdúböszörményben kezdte a focit, idővel felfedezték, így a DSI-hez, majd 10 évesen a DVSC-hez került.

Balogh Norbert (fotó: www.dvsc.hu)

Balogh Norbert (fotó: www.dvsc.hu)

Az élete nem lett könnyebb: szülei idővel elváltak, közben a bank elvitte a házukat, édesapja pedig börtönbe került, ebben az időszakban került el az első csapathoz. Néhány éve még annyira nehéz helyzetben voltak anyagilag, hogy anyjának pluszmunkát kellett vállalnia, hogy megvehessen fiának egy kabátot.

Az interjúban mesélt első NBI-es góljáról is, melyet 2015 májusában vágott a Pápának. Mint mondta: ez előtt a derbi előtt engedték ki apját a börtönből, de ekkor tudta meg azt is, hogy nem válogatták be az U20-as keretbe. Az első első osztályú találatot édesanyja, húga és édesapja is látta, mindhárman kint voltak a stadionban.

“Az elejétől fogva olyan volt számomra, mintha a második apám lenne” – beszélt Bernd Storckról Balogh, hozzátéve: a vezető rendkívül sokat foglalkozott vele, technikákat mutatott, ezért is esett rosszul neki, hogy nem kellett a fiatal keretbe. Most viszont a kapitány meghívta Telkibe, egy edzőtáborba, ahol azok a játékosok edzhetnek, akik egyszer majd az “A” válogatottba is bekerülhetnek. “Nagyon várom, kíváncsi leszek, hogy viszonyul majd hozzám, hiszen korábban nagyon jó kapcsolatom volt vele. Én úgy állok hozzá, hogy tiszta lappal indulok, nincs bennem sérelem” – mondta ennek kapcsán a focista.

A támadó elárulta legfőbb álmát: a DVSC-vel a Bajnokok Ligájában szeretne szerepelni. Az utána következő generációnak is üzent: “Azt tudom üzenni minden fiatalnak: ha kitartó és hisz benne, hogy ő is van olyan jó, mint a többiek, de nem száll el magától, a földön marad, akkor bármit elérhet.”