Patkány a KöKi lépcsőjénél – felháborodott levél a BKV-nak

A rágcsáló a minap az egyik vágány lépcsőnyílásából lesett az utazóközönségre.

A BKV-Figyelő közölt egy felháborodott levelet, melyet a MÁV és a BKV is megkapott. Az olvasó először a vasúttársaságot kereste fel a nem éppen tiszta Kőbánya-Kispest állomás miatt, de onnan továbbküldték a BKV-hoz, mondván, ő a tulajdonos. A cikk szerint az olvasó még nem kapott választ a hónapokkal ezelőtt elküldött levélre, azóta pedig csak romlott a helyzet.

“Nagyon érdekelne bennünket – több ezer utastársammal egyetemben -, hogy mi a tervük a Kőbánya-Kispest vasútállomással. Ez csak annyiban tekinthető vasútállomásnak, hogy megállnak itt a vonatok, IC-k, talán nemzetközi járatok is, és sok-sok ezer ember innen indul munkába, innen tér meg otthonába.” – kezdődik az írás.

“Kosz, mocsok, szemét, életveszélyes lépcsőkön megközelíthető peron (bár még jóindulattal sem érdemli meg ezt a nevet – az ember nyakába folyik a koszos lé, még akkor is, ha egyébként nem is esik az eső), az akadálymentesítést szolgáló mozgólépcső hónapok óta nem működik, és embert még nem láttam dolgozni rajta.”

“A kérdésem tehát az: lesz-e valaha is európai és nem Balkán alatti állapot a Kőbánya-Kispest vasútállomáson – nem ismerve az ide vonatkozó statisztikai adatokat, de látva naponta a tömeget -, és mit javasolnak, hová forduljunk méltányolandó panaszunkkal?” – folytatódik a levél.

Az olvasó szerint azóta csak annyi változás történt, hogy december 8-án a négyes és ötös vágány lépcsőnyílásában egy megtermett patkány nézett vissza rá.