Mutatjuk, milyen 2 millió karácsonyi izzó egy tanyán

A horvát Salaj-család nem aprózta el az ünnepi dekorációt. A kivilágított birtokra mintegy 80 ezer turistát várnak.

A Zágrábtól keletre elhelyezkedő Grabovnica településen január 9-ig lesz látható a karácsonyi csodakert, ahol közel kétmillió karácsonyi fény világít – írta az MTI a horvát Telegram cikke nyomán.

A hathektáros birtok először 2002-ben kapott ünnepi díszvilágítást, bár akkor még “mindössze” 70 ezer égő ontotta fényét. Zlatko Salaj családfő újságíróknak elmondta: gyerekkori álmát valósította meg az egyedülálló kivilágítással.” Amikor tizennégy évvel ezelőtt először világítottam ki a birtokot, nem gondoltam, hogy ennyi látogatót vonz majd és ennyi örömet tud okozni az embereknek, ami még inkább motivált” – mondta, majd hozzátette: az idei karácsonyi álomra három hónapig készült.

Itt az eredmény:

Ahogy évről évre bővül a fénykompozíciók kínálata, úgy növekszik a látogatók száma is. Salaj arról is beszélt, hogy az idén több mint száz autóbusznyi turistát várnak, ez tíz százalékkal több, mint tavaly, amikor 70 ezer látogatták meg a birtokot.

A téli látványosság mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket: kézműves foglalkozás, kirakodóvásár mellett továbbá bemutatók és kóstolók is lesznek.

A családfő utalt arra, hogy a fényűzésnek költségei is vannak, amelyek idén majdnem 1 millió kunára (mintegy 43 millió forintra) rúgnak. A kiadásokat a belépőjegyek árából és a különböző támogatásokból fedezik – tette hozzá.