Ezekkel az állásokkal lehetsz kőgazdag Magyarországon

Összeszedte a Pénzcentrum, hogy milyen meló kell a magas élethez.

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint hazánkban a legvaskosabb fizetést a légiforgalmi irányítók viszik haza, ők 2014-es adatok szerint havi bruttó 1 millió 353 ezer 55 forintot keresnek.

A cikk szerint a gázsival óriási felelősség is jár, hiszen ha hibáznak, az emberéletekbe kerülhet. Repülőgépek fel- és leszállásáért felelnek, ők irányítják a gépek mozgását a reptéren, koordinálja a levegőben lévő gépek mozgását, szóval nem az a munkatempó és a felelősség, mint egy éjszakai portás esetén.

Második helyen a társadalmi (érdek-képviseleti) és egyéb szervezet vezetői virítanak havi bruttó 1 millió 176 ezer 372 forinttal. Igen, ide tartoznak a politikusok is. A kimutatás szerint a kutatás-fejlesztés terén dolgozó vezetők keresnek a harmadik legjobban, nekik 952 ezer 980 forint volt a havi bruttó betevőjük tavaly.

Bíró, orvos, sportoló – nekik mennyi az annyi?

Az adatok szerint egy bíró közel 660 ezer bruttót, egy ügyész durván bruttó 627 ezer forintot keres havonta, a sportolók átlagbére alig marad el a bruttó 610 ezertől. A szakorvos jóval lemarad tőlük, neki bruttó félmillióból kell élnie, de még ez is kétszerese a magyar átlagfizetésnek, ami a KSH adatai szerint levonások nélkül 243 ezer forint.