A tokaji aszú a világ egyik legjobb édes bora – írja a New York Times

A hvg.hu figyelt fel egy cikkre, amiben újra magyar sikernek örülhetünk.

Tokaji aszút inni, és meghalni. – Eric Asimov, a New York Times újságírója szerint túl rövid az élet ahhoz, hogy rossz borokat igyunk. Így ő azt ajánlja, aki teheti, próbálja ki a magyar bort.

Számára a világ fantasztikus édes borai közül az aszú a legjobb, amit mindenkinek ki kell próbálnia, mielőtt meghal.

„Meglepően illatos, mézes, mégis friss, azaz felfrissítő. Az ízek komplexitása hullámzik és visszhangzik a szájban. Az élet édességét és a nyaralások örömét juttatja eszembe”

– írja Asimov a hvg.hu cikke szerint.

View from the Dorgó Height

View from the Dorgó Height

Kedvencei a 2008-as ötputtonyos Royal Tokaji aszú, a 2001-es hatputtonyos Hétszőlő és a 2005-ös ötputtonyos Samuel Tinon.