Magyarország legjobb adventi vásárai, amiket ne hagyj ki!

Budapesten és a vidéki nagyvárosokban is elkezdődött már a karácsony, összeállítottunk egy rövidke gyűjtést, merre érdemes menni az ünnep hónapjában.

Budapest

A legkorábban a Vörösmarty téri vásár kezdődött, itt már november 13. óta várják a karácsonyi hangulatra vágyókat. Ínyencségek terasza, kirakodóvásár, játszóház – minden együtt van, hogy felcsípj némi ünnepi életérzést. A december 29-ig tartó vásárról ide kattintva érhetsz el több információt.

November 21-től a Városháza Parkban is karácsony van, ide – az Advent Budapestre – december utolsó napjáig érdemes ellátogatni. A mostani hétvégén lehet például adventi díszeket készíteni, lesz zenés műsor gyerkekenek, betlehemes játék, gyertyagyújtás, bábszínház és világzenei koncert is. Nem mellesleg itt áll Budapest legnagyobb karácsonyfája is. Részletek itt.

A Bazilikánál november 27-én kezdődött, és egészen január 2-ig tart az ünnepi forgatag. Fényfestés, street food, vásárfia, korcsolyapálya a rendezvény vonzereje, kattints a honlapjára a további infókért.

A Palotanegyedbe is belopta magát a karácsony, ide november 28. és december 24. között érdemes kinézni egy kis csendes múltidézésre. Részletek a rendezvény Facebook oldalán.

November 28-án elstartolt az Újpesti Karácsonyi Vásár is, most hétvégén Wolf Kati és az Irigy Hónaljmirigy koncertezik, a többi adventi hétvégén többek között Somló Tamás, Hevesi Tamás, Charlie és Tóth Gabi is színpadra áll. Részletek: http://ujpest.hu/karacsonyivasar

Adventi koszorú az Advent Budapesten téli fesztivál megnyitóján a Városháza Parkban 2015. november 29-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Adventi koszorú az Advent Budapesten téli fesztivál megnyitóján a Városháza Parkban 2015. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A vidéki nagyvárosok is karácsonyoznak már

Pécsett november 27-e és december 23-a között árasztja magából a forralt bor, a kürtős kalács és minden egyéb finomság illatát az adventi vásár. A város szívében a Mindenki Karácsonyfája és a kirakodóvásár mellett élőállatos betlehemmel is készültek a szervezők, emellett megkóstolhatod az Unicum ünnepi különlegességét, a Mecseki Itókát is. Részletek itt.

Szegeden a Dóm tér öltözött az ünnephez november 27. és december 23. között, itt betlehemezni és lucázni is fognak (ha nem tudod, hogy mi az, akkor eggel több érv szól amellett, hogy elmenj ide), december 6-án pedig a Mikulás segédei osztanak ajándékot.

Győrben a Széchenyi tér a célpont, itt november 27-től egészen december 31-ig tart az ünnep. December 5-én itt tartják a VII. Nemzetközi Betlehemes Találkozót, december 12-én a Csík Zenekar ad koncertet, de lesz mesemozi is. A részletes programért klikkelj ide.

Nyíregyházán november 29-én kezdődött a vásár, de átnyúlik a jövő évbe, a város honlapján elérhető információk szerint január 3-ig tart a belvárosban. A kirakodóvásár mellett itt is koncertekkel várják az érdeklődőket, december 6-án például Wolf Kati, december 20-án pedig Csobot Adél lesz az attrakció.