Küldj karácsonyi lapot a világ legmagányosabb kisiskolásának

A 10 éves Aron Anderson egy távoli skót szigeten él, az egyetlen diák a suliban, legjobb barátainak pedig kutyája, néhány kacsa és egy-két birka számít.

Ő Aron:

Aron Anderson (fotó: The Telegraph)

Aron Anderson (fotó: The Telegraph)

És itt lakik:

A The Telegraph cikke szerint a fiú a Shetland-szigetektől északra található Out Skerries szigetcsoporton él, 320 kilométerre a norvég partoktól. A Wikipedia szerint a szigetcsoport nem hemzseg az embertől, alig laknak itt többen hetvennél.

Aronnak nincs túl sok barájta, legközelebbi cimboráját kutyája, valamint kacsák és birkák jelentik. A helyi suliba – ami egy kétszobás épület – korábban öten jártak, azonban ők átmentek más iskolába, így Aron most az egyedüli diák, az intézménynek egyébként egyetlen tanára van.

Aron anyukája, aki a szülői munkaközösség vezetője elmondta, ez lesz fia első olyan tele, mikor egy szem diákként éri őt a téli szünet.

Hogy Aronnak ne legyen annyira magányos a karácsony, elindult a Redditen egy kezdeményezés. Lényege, hogy aki teheti, küldjön a fiatalnak egy üdvözlőlapot, ezzel a meglepetéssel mutatva, hogy nincs egyedül.

Az akciót elindító egyeztetett a sulival és a szülőkkel is, belementek az ötletbe, így már csak a megvalósítás van vissza. Az a kérés, hogy az üdvözlőlapot küldők lehetőség szerint december 7-e körül adják fel a küldeményt, így nagyjából egyszerre kapja meg őket karácsony előtt Aron.

Erre a címre mehet a lap:

Mr Aron Anderson
c/o Skerries School
Skerries
Shetland
ZE21 9AS
Scotland