Down-szindrómás kicsiket fogadott örökbe egy budapesti házaspár

Timi és Ádám kifejezetten ilyen gyermeket szeretett volna nevelni, Samu önállóbb, Hanga viszont nagyobb odafigyelést igényel.

Németh Ádám és felesége, Tímea az örökbefogadás elkötelezett hívei – írta a Blikk. A pár két gyermeket nevel, olyanokat, akiktől az első pillanattól meg akart válni az anyjuk: Samut és Hangát, mindketten Down-szindrómában szenvednek.

Fotó: Facebook/Tímea Baky Némethné

Fotó: Facebook/Tímea Baky Némethné

Tímea a lapnak elmondta: felnőtt Down-szindrómásokkal kezdett dolgozni, melynek során nagyon kellemes tapasztalatokat szerzett, ekkor született meg benne a döntés is, hogy ilyen kicsiket szeretne. A házaspár elsőként a most négy és fél éves Samut fogadta örökbe, négy évre rá pedig jött a most közel féléves Hanga. Ádám szerint a gyermekek nevelése nem igényel különösebb plusz energiát, vannak helyzetek, mikor egyenesen könnyebb velük, mint az ép kicsikkel.

Fotó: Facebook/Tímea Baky Némethné

Fotó: Facebook/Tímea Baky Némethné

Samu egyedül eszik, fürdik és öltözik is, nincsenek különösebb egészségügyi nehézségei. Hanga viszont nem ilyen szerencsés: érszűkület, szív- és gégeprobléma is nehezíti az életét, emellett koraszülött is volt.

A cikk szerint a pár nagy félelme, hogy a gyermekeik nem, vagy csak nehezen fognak tudni beilleszkedni a társadalomba, mivel Magyarországon még nincsenek úgy felkészülve a Down-szindrómásokra, mint mondjuk tőlünk nyugatabbra.