Megunta a várakozást, fiaival kátyúzta ki az utcát a szegedi férfi

Csináld magad mozgalom a magyar ugaron, ahol az illetékesek éveken át nem tudták megoldani az égető problémát.

A történetről a Délmagyar számolt be kedden. A cikk szerint Újszegeden a Füvészkerti úton 2012-ben kerített el egy csatornafedelet a Szegedi Vízmű Zrt., válaszul arra, hogy az arra járók jelezték: egy nagy lyuk van a fedlapnál. A lezárás miatt az autók egy földút felé kezdtek kerülni, amit annyira kijártak, hogy veszélyesen nagy kátyúk lettek ott.

Fébert István – aki szobafestő – úgy döntött, ha az illetékesek nem lépnek az ügyben, ő tesz valamit, mert az állapot már tarthatatlan volt. Kifaggatta a közelben dolgozó útjavító munkásokat az aszfaltozásról, kért tőlük némi felmart anyagot, melyet útjavításhoz használtak, elkért tőlük egy tömörítőt, és nekiállt utat javítani.

Kikátyúzta az utcát a férfi (fotó: delmagyar.hu/Segesvári Csaba)

Kikátyúzta az utcát a férfi (fotó: delmagyar.hu/Segesvári Csaba)

A cikk szerint 3-4 köbméter felmart aszfaltot hordott át a férfi a Kamaratöltés utcából a Füvészkerti útra, kitisztította a lyukakat, belekotorta az anyagot, lapvibrátorral betömörítette, majd gázolajjal locsolta be a felületet. A férfi egy hétig dolgozott az útjavításon, fiai is segítettek neki, István még arra is figyelt, hogy vízszintes legyen a kátyúzás, valamint lekaszálták a gazt is az út mellett. Mire végeztek, az egész, 260 méteres utcát felújították.

A munkának mindenki örült: a szomszédok hálásak voltak, a vízmű pedig elvitte a szükségtelenné vált korlátokat.

És hogy miért nem csinált semmit az illetékesek? A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. a Délmagyarnak azt nyilatkozta: a probléma évek óta ismert volt ugyan, de nem fért bele a keretbe. A Szegedi Vízmű annyit mondott: mivel nem a fedlap hibás, hanem az út, nem az ő dolguk volt a javítás.