Nem kapnak téli tüzelőt a tiszteletlenek Konyáron

A hajdúsági település polgármestere túligénylésre hivatkozva komoly megkötéseket eszközölt a szociális tüzelő kiosztásánál.

Víg Szilárd intézkedéséről a Népszabadság számolt be pénteken. A lap a polgármester november 2-i levelét idézve azt írja: ha többen szeretnének szociális tüzelőt a faluban, mint amennyi kiosztására lehetőség van, akkor górcső alá veszik az igénylőt.

A polgármester kifejtette: ha a szén iránti igényt benyújtó háztartásában közösségzüllesztő tevékenységet folytatott bárki, vagy a gyermekek után járó jövedelmet rendszeresen cigarettára, alkoholra, luxuscikkekre költötték, szemeteltek, részegen hangoskodtak, tiszteletlenül viselkedtek, közösségzüllesztő tevékenységet folytattak, azoktól a falu vezetője meg fogja vonni a segély bármilyen formáját.

Víg a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: ő fogja eldönteni, hogy ki jogosult szociális támogatásra. Hozzátette: ha rá lenne bízva, különbséget tenne önhibájukból és önhibájukon kívül bajba jutott emberek között.

Víg Szilárd 2012-ig pedagógusként dolgozott, a hivatásából egy pedagógushoz nem méltó nyilatkozata miatt bocsátották el.