Muszlim lányra támadtak a metrón, egy bátor srác védte meg a rasszistától

Rongyosfejű terroristának nevezték Yarát, hozzátéve, az “ő emberei” felelősek a párizsi merényletsorozatért.

Ashley Powys a Facebookon osztotta meg a történetet, mely vele esett meg. Hazafelé tartott a londoni metrón, leült egy hidzsábot (a hajat eltakaró kendőt) viselő muszlim lánnyal szembe.

Felszállt egy férfi is, aki egyből elkezdte bámulni a lányt, majd oldalépett, és hangosan osztani kezdte, rongyosfejű terrorista mocsoknak nevezte, hozzátéve, hogy az ő emberei gyilkoltak Párizsban. A fiú gondolkodás nélkül a lány védelmére kelt: felállt, odalépett a férfi és a lány közé. Meg is kapta érte a szidást, többek között terrorista szimpatizánsnak is elmondta az illető.

A 22 éves srác leült a lány mellé, aki ekkor már sírt. A férfi eközben sem hagyta abba a szidalmazást, de a fiatal beszélgetni a kezdett a lánnyal, hogy legalább így elterelje a figyelmet a verbális abúzusról, kiderült, hogy a lányt Yarának hívják.

Mikor megérkeztek ahhoz a megállóhoz, ahol Ashley-nek le kellett volna szállnia, a fiú megkérdezte Yarát, szeretné-e, ha elkísérné a metróút további szakaszán. A lányból ekkor kitörtek a hálakönnyek, elmondta: hihetetlen bátor és kedves dolog volt, amit a fiú tett. Ashley azonban másképp látja, szerinte ez egy egyszerű emberi reakció volt, megvédett egy olyan embert, akinek szüksége volt a segítségére.

Ashley és a lány együtt szálltak le a metróról, majd onnan egészen a barátaiig. Eközben kiderült, hogy Yarát sokszor inzultálják muszlim mivolta miatt. “Megöleltem, és azt mondtam neki: sok hozzám hasonló ember van és nem szabad félnie az országban, ami az ő országa, a városban, ami az ő városa.” – írta a srác a bejegyzésében.

Kitért arra is: a metrón utazók közül egyedül ő volt, aki a lány védelmére kelt, mindenki csendben, némán nézte az egész jelenetet. “A némaság a társadalmunk legnyagobb gyengesége” – véli Ashley.

“Muszáj felemelnünk a hangunkat, és megvédeni egymást.” A bejegyzés szerint ha egymás ellen fordulnak az emberek, az már fél győzelem a terroristáknak.

A sráccal a brit Standard interjút is készített.

(My original post was removed by Facebook, so I’m reposting it, as I believe it was removed in error.)Something just…

Szerző: Ashley Powys2015. november 17.