Torokszorító levelet írt a feleségével végző terroristáknak egy francia apuka

“Ketten maradtunk a fiammal, de erősebbek vagyunk a világ minden hadseregénél. ”

Antoine Leiris felesége azok között volt, akik életüket vesztették a szombati mészárlásban a párizsi Bataclan klubban. A férj a Facebookra posztolt egy nyílt levelet, melyben a feleségével végző terroristákhoz szól.A bejegyzést rengetegen megosztották.

Az ATV.hu-n elérhető a magyar fordítás Ráduly György jóvoltából, melyet az alábbiakban, változtatás nélkül közlünk:

“Péntek este elvettétek egy különleges teremtménynek az életét, az életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de nem kapjátok meg a gyűlöletem. Nem tudom kik vagytok, nem is akarom tudni, halott lelkek vagytok. Ha ez az Isten akiért vakon gyilkoltok a saját képére teremtett minket, akkor minden golyó a feleségem testében egy seb az ő szívében.

Nem adom meg nektek azt az örömöt, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig messzire mentetek érte, de gyűlölettel válaszolni tettetekre azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt ami ilyenné tett benneteket.

Azt akarjátok, hogy féljek, hogy bizalmatlanul nézzek a honfitársaimra, hogy feláldozzam a szabadságom a kényelemért cserébe.

Nem nyert! Újra próbálkozhat.

Újra láttam őt ma reggel végre a várakozással töltött éjszakák és a nappalok után. Ugyanolyan szép volt mint péntek este mikor elment, mint 12 éve amikor belebolondultam.

Természetesen elemészt a szomorúság. Ezt a kis győzelmet nektek adom, de nagyon rövid lesz ez. Tudom, hogy ő elkísér majd bennünket minden nap, és találkozni fogunk a szabad lelkek paradicsomában, ahová ti nem kaptok bebocsátást.

Ketten maradtunk a fiammal, de erősebbek vagyunk a világ minden hadseregénél.

Nincs is több időm amit rátok fecsérehetnék mert oda kell mennem Melvilhez aki most ébred a délutáni alvásából. Alig 17 hónapos és uzsonnázni fog mint minden nap. Azután elmegyünk játszani mint minden nap és ez a kisfiú egész életében megszégyentít majd benneteket azzal, hogy boldog és szabad lesz. Mert nem, nem kapjátok meg az ő gyűlöletét sem.”

A levél:

Antoine Leiris levele (fotó: Facebook)

Antoine Leiris levele (fotó: Facebook)