Patkányok árasztották el a budai elitkörnyéket

Bűzös szemétdombbá vált az elmúlt tíz évben az egyik ikerház fele, mozdulni sem lehet a hulladéktól, ráadásul a rágcsálók is elszaporodtak.

A II. kerületben, a Vadkörte és Rodostó utcák sarkán áll egy ikerház, melynek egyik fele szépen rendben van tartva, a másik fele viszont maga a káosz: betört ablakok, töménytelen mennyiségű hulladék, falevél és bűz – írta a Bors pénteken.

A cikk szerint a sarki telken álló építménynél egy évtizede kezdődtek a gondok: az ott lakó házaspárból a férfi elkezdett mindent összegyűjteni, még a faleveleket is behordta zsákokban a házba, leragasztotta az ablalkokat kartonlappal. Olyan szeméthalmaz gyűlt össze a háznál, amitől mozdulni sem lehet.

Az elhanyagolt telek miatt elszaporodtak a patkányok, a környéken élők macskái rendszeresen hordják haza a rágcsálót, az elegáns környék ingatlanárai pedig veszítenek értékükből. A lakók próbáltak szót érteni a férfival, de nem jártak sikerrel, végül a hatósághoz fordultak, az önkormányzat még októberben szólította fel a házaspárt a rendrakásra.

A gyűjtögető szerint egyébként csak olyan dolgokat szedett össze és tárol, aminek értéke van, el fogja adni őket, 35 ezer forintos segélyből él. Az önkormányzat sajtóreferense szerint a férfi beteges gyűjtögető, információik szerint pszichiátriai kezelés alatt állt.