Száraz kenyér miatt hurcolták meg a konyhásnéniket

Azt sem tudták, hogy lopásnak minősül az egyébként ipari hulladéknak számító, menzán megmaradt kenyér elvitele.

Még november 3-án írtuk a Figyelő cikke nyomán, hogy az utóbbi időben egyre több panasz érkezett a XV. kerületi polgármesteri hivatalba a Károly Róbert Általános Iskola menzájára, a szülők az étel minőségén kívül arról is beszéltek, hogy bár járna, nincs repeta, a hús pedig többször eltűnt a tányérokról. A cikk szerint az iskola dolgozói “mondhatni talicskával tolták ki a menza kosztját”.

Az ügyből nyomozás lett, a rendőrség három személyt gyanúsíttként hallgatott ki, házkutatásokat is tartottka, az iskola azonnali hatállyal kirúgott két főt, másokat pedig áthelyezett. A Figyelő írása szerint ezt követően újfent volt repeta, plusz elég ételt kapnak a gyerekek.

A történet azonban itt nem ért véget. November 12-én a Blikk cikke szerint az ügyészség a napokban döntött, megszüntették a vizsgálatot az érintettek ellen. Egyikük – akit egyenesen az iskolából vittek el rabosítani – a lapnak elmondta: évek óta gyűjtik a száraz kenyeret, hetente egy zsákot elvitt egy házaspár, a férj erdészetben dolgozott, az állatoknak adta a kenyeret.

Az ügy fő gyanúsítottja az erdészetben dolgozó férfi volt, ő heti egyszer elvitt a konyháról egy zsák száraz kenyeret, amit már megrágtak a gyerekek, és ami ipari hulladéknak minősül.

A cikk szerint az eljárás ugyan megszűnt, de a lopás bélyege rajta maradt az érintetteken, akik az egész ügyet meghurcolásnak, megalázásnak élték meg. A konyhások a mai napig rettegnek, többek fizetését 20 ezer forinttal csökkentették.

(Címlapfotó: Blikk)