Külön parkolót kaptak a nők Szegeden

Ha most azt hiszed, hogy azért, mert ügyetlenebbül parkolnak, és nagyobb hely kell nekik, akkor nem is tévedhetnél nagyobbat.

A Délmagyar.hu írta egy olvasói beszámoló alapján, hogy női parkolókat jelöltek ki a szegedi Árkádban. A lapnak a bevásárlóközpont egy munkatársa, Kocsis Edina elmondta: felmérések szerint a nők egy része nem érzi magát biztonságban a zárt parkolóházakban. Ezek a számukra fenntartott helyek a bejárathoz közel vannak, jól megvilágítottak, egyes esetekben pedig kamera is figyeli őket.

A helyek méretben nem különböznek a többitől, így aki azt gondolta, hogy a könnyebb parkolás miatt szélesebb helyeket kaptak a hölgyek, az erősen téved. Az Árkád munkatársa hozzátette: Nyugat-Európában már megszokottak az ilyen parkolóhelyek.

A cikk szerint ha férfi parkol női helyre, nem kell büntetéstől tartania, ugyanis senki nem ellenőrzi a parkolóhelyeket. Ugyanakkor minden, magára valamit is adó férfi sofőrben remélhetőleg van annyi, hogy ha van más üres hely, oda teszi be inkább az autóját. A nőknek sem kötelező a nekik fenntartott helyekre parkolni, csupán a lehetőséget adják meg, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat.