Befogadott 24 menekültet a német férfi, hatalmasat csalódott

Dirk Voltznak közel sem abban volt része, mint amire a vélemények alapján készült.

A német férfi úgy döntött, hogy berlini lakását megosztja a Németországba érkező migránsokkal – írt az Independent. Ő és partnere, Mario ez év júliusában egy nagyobb csoportot hívott meg az otthonukba, érkeztek hozzájuk Szíriából, Irakból és Afganisztánból is, összesen 24-en vendégeskedtek náluk pár héten át. A férfi november 3-án a Facebookon osztotta meg ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

Gerade in schlechten Zeiten sollte man die eigene Bilanz prüfen. Meine schaut so aus: Seit Juli rund 24 Leute aus…

Szerző: Dirk Voltz2015. november 2.

Bejegyzése szerint nagyot csalódott. Az Independent fordítása szerint ugyanis felkészült azokra a szörnyű állapotokra, helyzetekre, amelyek sokak szerint menekültekkel együtt járnak, a lopásra, a bűnözésre, az erőszakra. Homlokegyenest mással szembesült.

A szarkasztikus hangú bejegyzésben arról ír, hogy sosem kellett kulcsra zárniuk a hálószobájukat, a késeik sem tűntek el, pontosan ott vannak, ahol a menekültek érkezése előtt hagyták őket. A két férfi macskái is élvezték a társaságot, sokat játszottak velük a vendégek. Egyetlen negatívumot tud csak felidézni: egyszer elfogyott a lakásban a cukor és a só.

A bejegyzés szerint a hetek alatt a késeket csupán hagyma- és hússzeletelésre használták. Leszögezte: ő és Mario még mindig életben vannak, ráadásul talán még jobban is érzik magukat, mint korábban. A férfi ezen felül arról is írt, hogy egyik muzulmán sem akarta őket megölni, mert ők nem ezen a hiten osztoznak, sőt, azt sem vetették a szemükre, hogy ő és Mario meleg, egy párt alkot. Kifejtette: egyetlen olyan emberrel nem találkozott a menekültek közül, aki ne sajnálta volna, hogy el kellett hagyni otthonát.