Alig állították ki, ellopták a zalai bádog rendőrautót

A teljes nagyságú rendőrautót formázó tábla baleset-megelőzési céllal került ki a 76-os út mellé, hűlt helye maradt csak.

Először csak megrongálták, a helyreállítása után néhány nappal viszont már el is lopták Zalában, a 76-os út mellől azt a rendőrautót formázó táblát, amelyet baleset-megelőzési céllal helyeztek ki a rendőrök.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) hétfő délelőtt a tábla kihelyezésének helyszínén tartott volna sajtótájékoztatót, ám miután szombatra virradóra a mérethű táblát ellopták, a tájékoztatót a főkapitányság épületében rendezték meg.

Ilyen volt a tábla (fotó: MTI/Varga György)

Ilyen volt a tábla (fotó: MTI/Varga György)

Anti András, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője azt mondta: a frissen felszerelt, egy szemben álló rendőrautót formázó táblát két héttel ezelőtt először csak megrongálták, majd miután megjavították és megerősítették, a helyszínről néhány napon belül el is lopták.

Az osztályvezető hozzátette, baleset-megelőzési célja volt a táblának, hiszen a 76-os főút Alsónemesapáti közelében lévő kanyarjában főként rossz időben rendszeresek a balesetek. Amíg a tábla kint volt, egyetlen baleset sem történt ott, de miután ellopták, két nap alatt négy közlekedési balesethez hívták a rendőröket az ehhez a helyszínhez közeli szakaszokon.

Horváth László, a ZMRFK kiemelt baleset-megelőzési főelőadója azt mondta: 160 ezer forintba került a vastag fotófóliával borított, erős és rugalmas műanyag tábla, amelyet fém állványokra és egy beton súlyra szereltek rá.

Horváth László, a ZMRFK kiemelt balesetmegelőzési főelőadója egy ellopott, rendőrautót formázó tábla megmaradt vasszerkezetét mutatja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen 2015. november 2-án.  (fotó: MTI/Varga György)

Horváth László, a ZMRFK kiemelt balesetmegelőzési főelőadója egy ellopott, rendőrautót formázó tábla megmaradt vasszerkezetét mutatja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen 2015. november 2-án. (fotó: MTI/Varga György)

Először október 22-én helyezték ki, de már másnap hajnalra ismeretlenek megrongálták, letépték róla a fóliát, a műanyag táblát pedig eltörve félredobták. Mintegy 20 ezer forintért megjavították és egy fa hátlappal megerősítették a táblát, amelyet múlt kedden raktak ki újra, szombatra azonban már csak az állványzata maradt a helyén.

Zalában néhány helyen volt korábban rendőrt formázó, életnagyságú tábla is kiállítva, de azokat is megrongálták – fűzte hozzá. Az MTI kérdésére Anti András elmondta: az elöl-hátul fényvisszaverő matricákkal is ellátott tábla eltulajdonítása kapcsán vagyon elleni bűncselekmény miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.