Négyszer tovább friss marad a gyümölcs ettől a papírtól

Az egyszerű, olcsó és teljesen természetes anyagokat felhasználó találmánynak hála sokk könnyebben és tovább lehet megtartani a zöldségek és gyümölcsök frissességét, mint korábban.

A FreshPaper – durva fordításban friss papír – ötletével egy indiai származású lány, Kavita Shukla jött elő. Az Upworthy cikke szerint a lány ötlete egy gyermekkori élményében gyökerezett.

12 éves volt, mikor meglátogatta a nagymamáját Indiában, és elfelejtette, hogy nem szabad csapvizet innia, mivel botrányos a vízminőség, tele van mindennel, amitől jó eséllyel beteg lesz az ember. Aggódott is, hogy mi fog történni vele, de a nagymamája megitított vele egy fűszeres teára hasonlító italt, és nem lett baja.

A lánynak eszébe jutott, hogy bizonyos fűszereknek gombaölő hatása van. A FreshPaper anyagát Shukla a nagymamája teájához használt fűszerekkel kezelte, aminek hatására 2-4-szer tovább maradnak frissek az abban tárolt zöldségek, gyümölcsök.

Kavita Shukla és partnere először a massachusettsi Cambridge-ben kezdte árulni a találmányt a piacon, de egy éven belül az USA teljes területéről, majd a világ minden tájáról elkezdtek befutni a rendelések, már az Amazonon is lehet venni.