Itt a hivatalos rendőrségi lista a szupertraffipaxokról

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint négy megyében már biztosan nem változik a Véda közúti intelligens kamerahálózat fix telepítésű kameráinak helyszíne.

A police.hu-n közölt tájékoztatás szerint a szupertraffipaxként emlegetett hálózat kiépítését a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciuma valósítja meg. A rendszer részeként március 26-ától az ország közútjain élesben működik 160 darab változtatható helyű kamera, és rövidesen az ország területén befejeződik a fix helyűek telepítése.

Fejér, Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében, valamint a fővárosi autópálya-szakaszokon már bizonyosan nem változik a berendezések telepítési helyszíne – derült ki a rendőrség közleményéből.

4_megye

A kamerák a sebességmérés mellett többek között alkalmasak forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre, a forgalomtorlódás felismeré-sére és a biztonsági öv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzésére, valamint a közlekedésbiztonsági automatizált feldolgozó információs rendszer segítségével többféle szabályszegés felismerésére és dokumentálására.

A közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek.