Kutyákkal gyógyítanak egy magyar kórházban

Bogár és Szandra a budapesti Bajcsy Zsilinszky Kórházban rendel, amellett, hogy javítják a hangulatot, a rehabilitációt is elősegítik.

Az RTL Klub riportja szerint a tacsi és a labrador már öt éve segítik a gyógyulást az intézményben. A két eb heti két órában több mint negyven beteggel foglalkozik. A páciensek alig várják, hogy jöjjön a csütörtök délután, ekkor jönnek ugyanis a négylábú dokik. Az egyik beteg a csatornának elmondta: hetek óta a kutyák tartják bennük a lelket, egy másik páciens etetni szokta őket.

A kórházban azután kezdtek kutyákat bevonni a rehabilitációba, miután egy beteg házi kedvence beszökött az intézménybe, és látták, hogy jelenléte milyen jó hatással van a bent fekvőkre. Dr. Bodnár Attila főigazgató elmondta: az ebek segítettek például abban, hogy a betegek a lebénult kezükkel kezdjék el simogatni, etetni, ezzel önkéntelenül is mozgatják beteg testrészüket.

Dr. Bogár és Dr. Szandra, a kutyadoktorok. Öt éve rendelnek a budapesti Bajcsy Zsilinszky Kórházban, minden héten több mint 40 emberrel foglalkoznak. A betegek alig várják, hogy csütörtök délután legyen, és megérkezzenek a kutyák. Azzal, hogy a súlyos, főleg lebénult betegek etetik, sétáltatják, vagy csak simogatják az állatokat, önkéntelenül is mozgatják a beteg testrészüket, és ezzel is elősegítik a gyógyulásukat.