Ilyen kellene minden mozgáskorlátozott parkolóba

Hologrammal vigyázzák a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeit Moszkvában, a háromdimenziós videó be is szól, ha valaki jogtalanul akarja használni a helyet.

Az IFL Science cikke szerint az orosz Dislife szervezet nem mindennapi ötlettel állt elő annak érdekében, hogy megóvják a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeit. Sokan ugyanis figyelmen kívül hagyják az univerzális jelzést, és simán ráparkolnak, holott szemben egy kerekesszékessel, nekik nem gond, ha messzebb kell letenni az autót a bejárattól.

A szervezet Moszkva bevásárlóközpontjaiban állította fel a szerkezetet, mely egy projektorból, egy vízpárát fújó szerkezetből, hangszórókból és különleges kamerákból áll. A kamerák ellenőrzik, hogy van-e mozgáskorlátozott matrica az autón, ami be akar állni a helyre. Ha nincs, akkor bekapcsol: egy kerekesszékes férfiről vetít egy videót közvetlenül a mozgáskorlátozott jelre, ami a vízpára miatt 3D-s hatást kelt. Itt még nincs vége: a hologram meg is szólal, el is mondja az autósnak, hogy miért nem szabad ide állnia, ha annak nem volt annyi esze magától, hogy tudja, a hely nem neki van fenntartva.