Utcára kerülhet a család a halott gyermekük hitele miatt

Még szinte le sem zárták a koporsót, már bejelentkezett a bank a teljes összegért, ami mára a négyszeresére duzzadt.

Az ócsai család kálváriájáról a Blikk számolt be. A cikk szerint Zsuzsanna fia, József 2009-ben az 5-ös út mellett életét vesztette egy autóbalesetben, kisodródott az Opel Tigrájával, összetörte az autót, és sajnos magát is. Az Opelen 730 ezer forintos hitel volt, ezt 80 ezer forintonként törlesztette a fiatal. Alig temette el a gyászoló család a 26 évesen elhunyt fiatalt, jött egy levél a banktól, mely szerint a teljes összeget szeretnék a szülőktől, akik adóstársak voltak.

Az anya levelet írt a pénzintézetnek, kérve, hogy más konstrukcióban törleszthessen, mert egyszerűen képtelen havi 80 ezer forintot fizetni. A bank azonba hajthatatlan volt, ragaszkodott a szerződésben foglaltakhoz. Nemrég már a végrehajtótól kapott levelet a család, mely már 3 milliós tartozásról szól.

A gyászoló szülő, Zsuzsanna takarítóként dolgozik alig 50 ezer forintért havonta, a család még azt a pénzt is befizette a banknak, amelyet a totálkáros autóért kaptak. Házuk nem ér hárommillió forintot, így könnyen lehet, hogy az utcára kerülnek. Az anya végső elkeseredésében egy ügyvédet is megkeresett, aki azonban azt nyilatkozta a Blikknek: első hallásra kilátástalannak tűnik a helyzet. Hozzátette: esetük nem egyedi, országszerte családok ezrei küzdenek a végrehajtókkal.

(Címlapfotó: Blikk)