Tizennyolc hold és egy hatalmas villámlás egyetlen fotón

A szeptemberi holdfogyatkozásról számos jól sikerült fénykép készült, de szerintünk ez viszi a pálmát.

Magyarországról is megfigyelhető teljes holdfogyatkozás volt szeptember 28-án, égi kísérőnk ráadásul épp földközelpontjában tartózkodott, azaz nagyobbnak is látszott az átlagosnál. A csillagászati jelenség világszerte fotósok tömegeit mozgatta meg, ide kattintva megnézheted, hogy milyen fotók készültek Magyarországon a jelenségről.

Jose Antonio Hervás nem kispályázott: a fogyó holdat lefotózta az összes fázisban, majd azokat egymás mellé montírozta egy képre. Ha ez még nem lett volna elég ritka, még egy vihart is sikerült elkapnia, így a kép tizenkilencedik alakjaként egy hatalmas villámlást is megörökített:

LightningEclipse_Hervas_1900

A kép kikerült az Instagramra is, ahol hétfő délután szolid 191 ezer kedvelésnél tartott, a NASA pedig szeptember 29-én a nap képének választotta, szerintünk teljesen érthető okokból.

Az összes holdfázist egyébként Mike Mezeul is elcsípte, és a fenti képhez hasonlóan egy fotóra össze is dolgozta őket. Ez a kép is felrobbantotta az internetet, jelenleg több mint 473 ezer lájknál és közel 622 ezer megosztásnál tart a Facebookon.