Lehullottak az első hópelyhek

A téli csapadék vasárnap este esett a Kékestetőn.

Az Országos Meteorológia Szolgálat hivatalos megfigyelései alapján vasárnap háromnegyed 7 körül havas eső formájában megérkeztek az első hópelyhek a Mátrába, Kékestetőre – írta a vs.hu az M1 Híradó időjárás-jelentésére hivatkozva.

Az Időkép.hu szerint is havas eső hullott hazánk legmagasabb pontján vasárnap este.

Nagy havazásra még nem kell készülnünk. A met.hu-n olvasható prognózis szerint hétfőn már egyre kevesebb helyen várható eső, délelőtt a Duna-Tisza köze nagyobb részéről is kiszorul a csapadék, ugyanakkor Borsodban, Szabolcsban egészen estig eshet. A prognózis szerint azonbaAz Északi-középhegység magasabban fekvő területein vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. A Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének délnyugati felében fokozatosan a felhőzet is felszakadozik, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, az ország északkeleti felében ma még marad a borongós idő. Az északi, északkeleti szél a legtöbb helyen mérséklődik, napközben már csak a Fertő-tó környékén lehet erős a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, késő este 2, 8 fokra számíthatunk.

Kedden kezdetben nyugaton és középen lehetnek napos időszakok, majd délnyugat felől beborul az ég. Reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Napközben csak egy-egy helyen lehet eső, illetve szitálás, majd késő délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A déli, délkeleti, majd a keletire forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

(Cikkünk fő képe illusztráció)