Elvitte a bank az autót, járműre gyűjt a mozgásképtelen kislány családja

Ismerősök és a támogató szolgálat munkatársai viszik mindenhová az ötéves Tündit Csongrádon, miután a családnak meg kellett válnia az autójától banki tartozás miatt.

A csongrádi család a helyi gyermekorvosi rendelőben helyezett el egy felhívást, melyben bemutatják a körülményeket. A Délmagyar.hu cikke szerint az apuka, Német Zsolt szociális ápolóként dolgozik, az anya, Margit pedig otthon van három gyermekkel a hétből, akik közül többen igényelnek speciális figyelmet és ellátást. A 17 éves Gergő fiuk autista, 11 éves Szilvia lányuk agyvérzést kapott a születésekor, ők ketten egészségügyi otthonban élnek Szegeden. A 18 éves Bianka és a 7 éves Zsófia iskolába jár, a 3 éves Barbara, a 15 éves Annamária és az 5 éves Tünde pedig anyjuk mellett van a családi házban.

A családnak korábban volt egy autója, de a jármű lízingkölcsönös volt, elvitte a bank. A jármű hiányát Tünde érzi meg a legjobban: veleszületett központi idegrendszeri betegségben szenved, nem tud járni. Idén tavasszal megműtötték mindét lábát, síneket kapott, de a mozgása nem lett sokkal könnyebb. A családot segítik a barátok, valamint a támogató szolgálat, de ez közel sem pótolja az autót. A cikk szerint a bank jogszerűen járt el, de ez sajnos a családot nem vigasztalja, emiatt döntöttek úgy, hogy embertársaikhoz fordulnak.

Tündit egyébként félnapos ellátásra felvette a helyi Gézengúz Óvoda, az anyuka elmondása szerint az óvónők mindenben segítenek, ráadásul a gyerekek is elfogadták a kislányt. Iskolába azonban biztosan messzebbre kell majd utazni, a nagy kérdés most az, hogy ezt hogyan fogja ezt megoldani a család – áll a cikkben.