A Budapest Airport lett az év reptere

A magyar főváros repülőterét az évi 4-20 milliós utasforgalmú repterek kategóriájában választotta a legjobbnak a világ egyik vezető légiközlekedési piackutató és elemző szervezete.

Az elismerésről a Budapest Airport a honlapján számolt be. Eszerint a CAPA Centre for Aviation éves gáláján a magyar főváros repülőterének adta a rangos nemzetközi díjat. Az elismerést Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója vette át a Helsinkiben megtartott rendezvényen.

Az 1990-ben alapított CAPA Centre for Aviation a világ egyik legismertebb és legnagyobb nemzetközi piackutató, elemző és adatszolgáltató cég a légiközlekedésben. A CAPA napi elemzéseit és információs szolgáltatásait világszerte olvassák és használják az iparágban dolgozó vezetők.

Az egyik legrangosabb szakmai kitüntetést olyan légitársaságok és repülőterek számára ítélik oda, amik nem csak sikeresek, hanem az iparágban tapasztalt, gyorsan változó környezethez is példamutató módon tudnak alkalmazkodni, új irányokat, stratégiákat tárnak fel, amit később mások is hasznosíthatnak. A díj nem utas-elégedettségi felmérésen vagy egyéb szponzoráció útján szerezhető meg, hanem két független nemzetközi szervezet, a CAPA, valamint a Heidrick & Struggles önálló kutatási eredményei alapján egy nemzetközi bíráló testület választja ki a nyerteseket.

„Az Év Repülőtere-díj az egyik legfontosabb elismerés, amit a budapesti repülőtér megszerzett” – nyilatkozta Jost Lammers Helsinkiben.