Ezer méter magasan repedt meg az üveg gyaloghíd a turisták alatt

Képzeld el, hogy ötven emelet magasságban sétálsz egy átlátszó felületen, majd hallasz egy reccsenést a lábad alatt – pontosan ez történt.

Üveghídra cseréltek egy régi fahidat a kínai Hunan tartományban – írtuk még szeptember végén a Bored Panda nyomán. A tengerszint feletti egy kilométeres magasságban nyújtózkodó építmény a világ leghosszabb hídja lett, 300 méter hosszú, nagyjából 180 méterrel függ a talaj felett, az üvegtáblák, amiből az alját készítették, 25-ször erősebbek a normál ablaküvegnél.

A Yuntai Mountain Parkban álló híd újfent felkeltette a média figyelmét, de úgy, ahogy az alkotók sosem akarták. A Mashable most arról ír, hogy a híd helyi idő szerint délután öt körül megrepedt egy helyen, ezt látván pedig az arra járók teljesen érthető okokból ki is borultak. Egyikük Weibo neveű közösségi oldalra azt írta: már majdnem végigért a hídon, mikor egy roppanást hallott, a lába pedig kissé megremegett. Mikor lenézett, egy repedést látott maga alatt. A hídon lévők kiáltozni kezdtek, majd mindenki lerohant róla.

Az illetékesek szerint a repedés oka az volt, hogy az egyik turista ráejtett az üvegre egy rozsdamentes bögrét. A híd három rétegű üvegtáblákból áll, ebből csak az egyik pattant meg, mindettől függetlenül határozatlan időre lezárták.

A repedés:

Megrepedt a kínai üveghíd (fotó: mashable.com)

Megrepedt a kínai üveghíd (fotó: mashable.com)


Egyébként ilyen a híd: