Jövő héten már havazhat

Rákapcsolt a lehűlés, a meteorológusok szerint hétfőn a magasabb hegyekben már havas esőre, hóra is számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint folyamatosan hűlni fog az idő a napokban. Csütörtökön általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak északkeleten lehet helyenként kevés napsütés, 12 és 18 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Pénteken is borús lesz az idő, helyenként esőre is kell számítani, a szombat és a vasárnap sem lesz sokkal különb, ráadásul a hét utolsó napján csak 9-15 fokos nappali “melegre” van kilátás.

Hétfőn erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, sokfelé várható eső, zápor is, ráadásul a magasabb hegyekben havas eső, hó is előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. hajnalban és kora reggel 3-9, nappal 6-11 fok várható.

Kedden vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de sajnos a napot nem nagyon fogjuk látni. Elszórtan kisebb eső, zápor is meglephet minket, a magasabb hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt, az északkeleti, keleti szelet pedig többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.