Tövig tolta karját a támadó grizzly torkába a vadász – és nyert

Ezt a sztorit még a férfi unokái is mesélni fogják, Chuck Norris pedig egy kicsit irigykedhet.

A 26 éves férfi, Chase Dellwo testvérével vadászott a montanai Choteau város környékén egy íjpuskával – írta a Great Falls Tribune. Vasárnap reggel egy szarvascsorda üldözése közben azonban szó szerint belefutott egy 160-180 kilós hím grizzlybe. Az állat aludt, a szél nagyon erős volt, az egész vidék havas, így nem vette észre a vadászt, csak akkor, mikor az már egy méterre megközelítette. Abban a pillanatban rárontott a férfire, beleharapott a fejébe,megmarta a lábát, feldöntötte.

A vadásznak eszébe jutott egy régi újságcikk, amit még nagymamája mutatott neki. Arról szólt, hogy a nagy testű állatok rendkívül rosszul viselik az öklendezést. Ezt végiggondolván jött a bizarr, elkeseredett ötlet: jobb karját egyszerűen ledugta a medve torkába. A módszer hatásos volt, a medve elengedte a férfit, és elhúzta a csíkot.

A vadászt testvére kórházba vitte, ahol ellátták a sebeit, a fejét varrni és kapcsozni is kellett. Zúzódásai is vannak, a bal szeme feldagadt, a lábán pedig komoly a seb, de sokkal rosszabbul is kijöhetett volna a találkozásból.

Kissé össze kellett varrni a vadász fejét, de rosszabbul is járhatott volna (fotó: greatfallstribune.com/Jo Dee Black)

Kissé össze kellett varrni a vadász fejét, de rosszabbul is járhatott volna (fotó: greatfallstribune.com/Jo Dee Black)