Életveszélyesen szívatta egymást a BKV-busz és a Suzuki

Önkényeskedés, bosszúállás, mindez az utasok, a közlekedők kontójára.

Az eset Budakeszin történt még október első napján, a történetet a BKV Figyelő most hétfőn osztotta meg az olvasókkal. Az egyik főszereplő egy 222-es számű busz, a másik pedig egy Suzuki. A busz a Honfoglalás sétány megállóban készülődött az induláshoz, mikor megállt mögötte egy zöld Swift, amiből egy bőröndöt cipelő idősebb nő szállt ki, láthatóan a buszra tartva. Mikor azonban felszállt volna, a sofőr becsukta az ajtót, a nő hiába nyomta a gombot, nem mehetett fel. A busz megkezdte a fordulót, a nő pedig visszatért az autóba.

Itt vége is lehetne a történetnek, de nem így lett. A Suzuki a következő megállóba a busz előtt érkezett, szándékosan a kék jármű előtt parkolt le, hogy a sofőrnek meg kelljen állni. A BKV-gép meg is állt, vezetője hangos káromkodással, dudálással szerette volna elhajtani az autót, de az addig nem ment el, ameddig a nő fel nem szállt. Ez megtörtént, a busz és az autó is elindult.

Itt jött az újabb csavar: az autós szándékosan nagyon lassan ment a busz előtt, vélhetően így akarta idegesíteni a nem túl együttműködős sofőrt. A buszvezető fel is húzta magát, folyton dudált, az utasok nem értették, hogy most mi is történik éppen. Egy kanyargós útszakaszon a buszos ügy döntött, megelőzi a Suzukit, de az nem hagyta magát, így az autó és a busz a következő kereszteződésig párhuzamosan haladt egymással.

A történetet a BKV Figyelővel megosztó utas szerint nagyon veszélyes manőver volt, a sofőr az utasok épségét kockáztatta. Az utas megkérdezte a sofőrtől, hogy amit éppen művelt, az normális dolog volt-e, mire az a válasz érkezett: azt majd ő tudja. A nő egyébként, akit a Suzuki hozott, teljesen csendben ült, miután sikerült feljutnia a buszra, nem is méltatlankodott.