Szénné szidott és leszállított egy pizzaszeletes srácot a 40-es busz sofőrje

A sofőr szerint a srác beleevett a pizzaszeletbe, ezért alpári módon leoltotta, majd az utasok ellenvéleménye dacára addig nem indult el, ameddig a fiatal le nem szállt a buszról.

Az eset szeptember 25-én történt, a busz 11 óra 3 perckor indult Kelenföld vasútállomásról a Budaörsi lakótelep végállomásra – írta a BKV Figyelő. Felszállt egy srác a buszra egy papírzacskóba tett pizzaszelettel a kezében, felmutatta az utazáshoz szükséges papírjait, majd leült hátul. A sofőr úgy látta, hogy belevett a pizzaszeletbe, ezért nyomdafestéket nem tűrő szavakkal hátraszólt neki háromszor, majd közölte, hogy addig nem indul el, ameddig a fiatal le nem száll.

A fiú odament a sofőrhöz, elmondta, hogy nem evett, némi szópárbaj után a fiatal oda akarta adni a pizzát a sofőrnek, mondván, ha nincs nála, nem tud enni. A sofőr ezt megtagadta, továbbra is azon volt, hogy a srácnak mennie kell. A fiatal felháborodott, az utasokhoz fordult, akik megszavazták, hogy maradjon a járaton, leült egy idős házaspárhoz, odaadta nekik a pizzát, mondván, hogy így aztán biztosan nem tud beleenni. A sofőr azonban hajthatatlan volt: leállította a motort, így mutatván, a fiatalnak távoznia kell.

A BKV Figyelő cikke szerint a fiúnál nem volt táska, nem tudta volna eltenni sehová a pizzaszeletet, érvényes útiokmányokkal szállt fel a buszra.