Megdöbbentő utolsó vacsorát kapott a 95 éves magyar néni a kórházban

Nem esett neki jól a kórházi koszt, az utolsó napján azonban sikerült egy jóízűt ennie.

Az idős nő tüdőgyulladással érkezett a kórházba, ez a betegség pedig így, a százhoz közel már könnyen végzetes lehet. Kopott botra támaszkodott, ünneplős cicanadrágot, különleges alkalmakra tartogatott otthonkát és bundás, kitaposott mamuszt viselt, görnyedt tartásában egy keményen végigdolgozott élet köszönt vissza. A kórházi csomagja is az ilyen régi, becsületes kis öregekre jellemző volt: vastag, régi hálóing, törölköző, egy kis darab szappan, bádogbögre, damaszt szalvéta lapult a csíkos szatyrában.

Az ápolóknak nagyon szimpatikus lett a néni, akinek kezdeti félelmét hosszú beszélgetéssel űzték el. Teltek a napok, a néni nem lett jobban, ráadásul a kórházi ételt sem kérte, csak egy kis tejet és kenyeret szeretett volna. Mikor megkérdezték tőle, hogy miért nem eszi meg az ételt, azt válaszolta: nem szereti ezeket az ételeket, adják valaki másnak.

Egy idő után már csak az infúzió tartotta életben a betegség miatt. Rengeteget ültek mellette az ápolók, szerették a nénit. Bármivel kínálták, nem fogadta el, aztán egyszer csak azt mondta: nagyon szívesen megenne egy szelet zsíros kenyeret. Szaladtak is az áhított ételért, amit a néni jóízűen meg is evett. Ez volt az utolsó vacsorája.

A teljes sztoriért kattints az apolono.cafeblog.hu-ra.