Magyar találmány könnyítheti meg a vásárló kutyások életét

Kutyaparkolót készített egy magyar vállalkozás, melynek lényege, hogy házi kedvencünket úgy tudjuk a bolt előtt hagyni, hogy biztosak lehetünk benne: senki nem lopja el, és baja sem történik.

Az alapötlet a kölni IKEA-tól származok, ott raklap és műfű segítségével alakítottak ki olyan helyet, ahol ott lehet hagyni az ebet, míg a gazdi bent válogat – írta a metropol.hu. A magyar megoldás azonban többet nyújt. A hazai kutyaparkoló kialakítása lehet kennel, kikötőstég vagy fali kar jellegű is. A kennelbe a kisebb testű ebek kerülnek, a kikötőstég kialakítás a méretes kutyáknak opció.

A parkolók védi az állatot az időjárástól, ellopni sem tudják a kedvencünket, emellett állatbarát anyagokból készülnek, ellenállók, valamint ultrahangos bolha- és kullancsriasztó is van bennük. Természetesen nem maradt ki a kutyagumi-gyűjtő zacskó sem.

Kutyaparkoló kennel (fotó: kutyaparkolo.hu)

Kutyaparkoló kennel (fotó: kutyaparkolo.hu)

Schleer Tamás ötletgazda szerint több bolthálózat is érdeklődik a kutyaparkoló iránt. Hozzátette: a kutyaparkolókat a felelős kutyatartást népszerűsítő Eb Ovo egyesülettel, a kutyabarathelyek.hu-val és egy kenneleket és kiegészítőket gyártó céggel együttműködve fejlesztették ki. Kíváncsiak ugyanakkor a kutyatartók véleményére is, ezért szeptember 27-én az Eb ovo kutyapikniken, a Szabadság téren bemutatják a a kutyaparkolók megtekinthetők, várják az esetleges továbbfejlesztéssel kapcsolatos javaslatokat is a gazdáktól.