Nagy esővel jön a lehűlés – mondjuk, mikor

Nincs sok vissza az indián nyárból, kettőt pislantunk, és már a 35 fok helyett csak 20, meg 15 lesz.

A hét utolsó munkanapján az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, de késő délután, este a Kisalföldön és az Alpokalján erősen megnövekszik a felhőzet, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint napközben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd az esti óráktól a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik a szél. Zivatar idején a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 25 és 30, keletebbre 30 és 35 fok között alakul.

Szombaton már nem lesz ilyen jó az idő. Nyugaton és északon közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, délen, délkeleten viszont többet süt a nap, gomolyfelhős lesz az ég, és csak helyenként alakulhat ki zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megerősödik, keleten élénk lökések várhatók eleinte déli, majd északnyugati irányból. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 23 és 28, a Dunától keletre 29 és 34 fok között lesz.

Vasárnapra nem érdemes különösebb szabadtéri programot tervezni. A met.hu-n olvasható előrejelzés szerint erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de keleten eleinte még kisüt a nap. Sokfelé várható eső, zápor, keleten emellett elszórtan zivatar is lehet. A középső és nyugati megyékben jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, a Kisalföldön viharos légmozgásra kell készülni. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 17 és 24, másutt 25 és 30 fok között alakul.

Hétfőn már nyoma sem lesz a 30 foknak, a Dunántúlon 15-19, máshol 19-23 fok valószínű, esni is fog, fújni is fog a szél, nem lesz egy kellemes nap. Ha még élveznéd egy kicsit a rövidnadrágos, szoknyás, trikós, pólós időt, akkor a napjaid meg vannak számlálva.