Nem, nem jön a dislike gomb a Facebookon

Aki most megörült, hogy a like mellett dislike is lesz a közösségi hálón, az most szomorkodhat: nem ilyen egyszerű a történet.

Hamarosan megjelenik a “nem teszik” gomb a Facebook közösségi hálózat felületén – írtuk ezt nemrég az MTI kedd késő esti közlése nyomán. Eszerint Mark Zuckerberg a kaliforniai Menlo Parkban beszélt arról, hogy a felhasználók már régóta kérik egy ilyen lehetőség létrehozását. Gyakorlatilag azóta, hogy a “tetszik” gomb 2009-ben megjelent. “Rendkívüli nap a mai, mert ma van a napja annak, hogy elmondhassam, dogozunk rajta, és közel vagyunk a kipróbáláshoz” – idézte szavait a távirati iroda.

A velvet.hu azonban közzétette magát a videót is, amin a Facebook-vezér beszélt erről a dislike-ról, abból pedig két dolog derült ki. Az egyik, hogy az MTI meglehetősen felületesen fordította az anyagot, ha ebből dolgozott, a másik pedig az, hogy nincs szó konkrét “nem tetszik” gombról.

Zuckerberg arról beszél, hogy dolgoznak valami olyanon, amivel a felhasználók együttérzésüket fejezhetik ki a szomorú eseményekről referáló posztoknál. Nem akarják ugyanakkor, hogy a Facebook olyan fórummá váljon, ahol fel- és lepontozzák az emberek egymás posztjait, de szívesen adnának a felhasználóknak több választási lehetőséget, hogy ez pontosan mi lesz, az még kérdőjel.

Így beszélt Zuckerberg a dislike-ról: