Itt lesnek az új szupertraffipaxok – országos térkép

Olvasóinak segítségével térképet készített a Totalcar a rendőrség új, fix telepítésű, mindent látó szemeinek leshelyéről.

A rendőrség a tervek szerint 2015 végéig összesen 365 rögzített helyű szupertraffit, hivatalos nevén Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontot (KKEP-t) telepít összesen 132, balesetveszélyesnek ítélt csomópontra, útszakaszra.

Az új kütyük a sebességmérésen kívül alkalmasak lesznek többek között rendszámfelismerésre, forgalomszámlálásra, passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, látni fogják, hogy indexelünk-e rendesen, belemegyünk-e a buszsávba, átlépjük-e a záróvonalat, emellett a forgalmat is tudják majd számolni.

A rendszerek telepítése már megkezdődött. A Totalcar megpróbálta megtudni az ORFK-tól a helyszíneket, de miután a rendőrség ezt nem árulta el, a közösség és az internet kombinációjából megalkotta saját, folyamatosan bővülő térképét. Szeptember 14-ig huszonkilenc traffi helyszíne került fel a térképre, melyet nem árt tüzetesen átnézni, ha nem akarunk csúnya financiális pofonokba beleszaladni autósként.