Találkozott megmentőjével a hét és fél hónapig kómában fekvő Barbara

Tavaly április óta két születésnapja és egy kicsit két apukája is van a 23 éves lánynak.

Súlyos autóbaleset történt tavaly április 30-án Kozármislenynél a körforgalomnál, egy kisteherautó és egy személyautó ütközött – írta a bama.hu.

Legelőször – két perccel a riasztás után – Czéder Attila, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának helyszínelője ért a balesethez, aki azt látta, hogy az autóban ülők beszorultak, az anyósülésen egy kislány sírva üti az üveget. Kiszabadította, majd a sofőrhöz fordult. Az autót egy fiatal nő vezette – a kislány testvére -, aki a baleset következtében elvesztette eszméletét, beszorult lábakkal, kicsavart testhelyzetben volt, feje lecsuklott. Ahhoz, hogy levegőt kapjon, a rendőrnek negyven percig a karjában kellett tartania, ennyi ideig tartott a tűzoltóknak szétvágni az autót. Végül sikerült kiszabadítani a lányt, akivel a mentő elrohant a kórházba.

A balesetet szenvedett 23 éves lány – Barbi – koponyasérülést szenvedett, károsodott a tüdeje, mája, csípője és a lépe is. Életveszélyes állapotban érkezett a kórházba, ahol hét és fél hónapig volt kómában. Egy ideig Pécsett kezelték, majd Budapestre szállították. A helyszínelő folyamatosan érdeklődött az állapotáról, járt a kórházban is, eközben megismerkedett Barbara családjával is. Attilát a lány apja hívta fel, miután egy cikkből megtudta a nevét, ezt követően telefonon tartották egymással a kapcsolatot, így tudta meg az életmentő rendőr azt is, hogy Barbi felébredt.

A lány a bama.hu-nak elmondta: nem emlékszik a balesetre, vélhetően rosszul lett, elveszthette az eszméletét. Azt, hogy ki és hogyan mentette meg, a családja mesélte el neki, mikor már tudott valamennyire írni és beszélni, felvette a kapcsolatot a helyszínelővel, hogy megköszönje neki, amit tett.

Attila és Barbara nemrég személyesen is találkoztak, a lány saját lábán, édesapjába kapaszkodva ment a rendőr elé a kapuba, ezúttal viszonozni is tudta az ölelést, ami anno megmentette az életét.