Az alagsorban éjszakázott egy tolószékes férfi Győrben, mert nem jött a liftszerelő

Az alagsorban töltötte az éjszakát tolószékében ülve egy mozgáskorlátozott férfi Győrben, mert elromlott a lift, a szerelő viszont éjszaka nem jár.

A cukorbeteg, egyik lábát elvesztett Prohászka Ottokár a kisalfold.hu-nak mondta el, hogy mi is esett meg vele. A cikk szerint a férfi szombat éjjel egy rendezvényről ment haza, ekkor látta, hogy rossz a felvonó. Az első emeleten lakik, de lényegét tekintve ez mindegy, a székkel sem az elsőre, sem a tizedikre nem tud felmenni lift nélkül. Felhívta a lépcsőházban kifüggeszett számot, mely végén a liftügyelet jelentkezett. Első körben megkapta, hogy minek kell ilyen órában mászkálni, majd a vonal túloldalán beszélő férfi elmondta: éjjel úgysem tudnak kijönni, oldja meg valahogy. Prohászka Ottokár így az alagsori lépcső aljánál aludt egy kicsit a székben, levegőzött, beszélgetett az éjszakai portással, aki nem tudta felvinni, idővel elgurult a pékségbe is. A lift csak délelőttre lett újfent működőképes.

– Még szerencse, hogy nem tél van, rövidnadrágban lehettem szombat este, de másnap hajnalban már fáztam – idézte a kisalfold.hu a férfit. Sérelmezte azt is, ahogy a liftet karbantartó cég munkatársa beszélt vele. Elmondta: nem most ragadt lent először, néhány hónapja is így járt, de az nappal volt.

A cikk szerint a hétvégén nem Prohászka Ottokár volt az egyetlen, aki az alagsorban rekedt: péntek este két utcával arrébb egy kerekesszékes nő is így járt. Ott a liftet csak másnapra tudták megcsinálni, így neki egy rokonánál kellett éjszakázni.

A kisalfold.hu megkereste a szerelésért felelős céget az ügy miatt. Hibik Zoltán ügyvezető igazgató elmondta: az éjszakai kiszállásnak díjtétele van, amire a társasház nem kötött szerződést, ügyelet csak este hatig van. Hozzáfűzte: a kolléga, aki beszélt a tolószékes férfival, jelentette neki az esetet, de ha erre igény van, olyan szerződést kell kötni, amiben ezt bennfoglalják. Korábban már felmerült a 24 órás ügyelet lehetősége, de a társasházak nem éltek ezzel a lehetőség. Elmondta ugyanakkor, hogy a szerelő kimehetett volna, ha úgy dönt, de már lefeküdt aludni. A hangnem kapcsán, amit Prohászka Ottokár sérelmezett, megjegyezte: a kolléga pont fordítva élte meg az esetet, szerinte vele beszéltek durván.