A lehető leghülyébb táblát rakták ki az M7-esre

Kutyaveszélyre figyelmeztető táblát helyeztek el az M7-es autópálya Érdnél. A Magyar Közút szerint nem ok nélkül.

Kutyák rohangálnak az autópályán a – jobb esetben csak – százharminccal suhanó járművek között – ezt hihetnénk a szokatlan veszélyjelző tábla láttán, melyről a vezess.hu számolt be szeptember elsején. A portál felkereste az autópálya-kezelő Magyar Közutat, ahonnan az a válasz érkezett, hogy az a tábla nem csalás, nem ámítás, szükség van rá. Elmondták: azért kellett kitenni, mert a lakott terület közelsége miatt már több kutya is a pályára tévedt. Hozzátették: van ugyan háziállatokat jelző tábla, de mivel azon egy tehén sziulettje látható, úgy döntöttek, inkább csináltatnak egy kutyásat, mert a tehén mégiscsak furcsa lenne.

A cikk szerint vadveszélyre figyelmeztető táblákat is rendszeresen látni az autópályán. A közút szerint ez is kell, hiszen nem egy hermetikusan elzárt területről beszélünk, ezt alátámasztják azok a hírek, melyek a sztrádán grasszáló négylábúakról szólnak. Januárban például egy őz lassította az M7-es forgalmát Siófoknál, le kellett terelni, hogy biztonságosan lehessen közlekedni.

Nem árt tudni: ha a veszélyjelző tábla hatálya alatt gázolunk – kutyás táblánál kutyát, vadveszélyes táblánál vadat -, akkor bizony mi vagyunk a hibásak, mert, nos, ők szóltak. Lehet azonban biztosítást kötni vétlen gázolásokra is, így aki retteg, hogy telibekap egy őzet/szarvast/vaddisznót/kutyát valahol az autópályán, annak is van opció. A lényeg azonban az, hogy figyelni kell.