Tényleg megtalálhatták a náci aranyvonatot

A hadsereg segítségét kérte egy lengyel város, melynek közelében két túrázó állítása szerint rábukkant a legendás náci aranyvonatra.

Az augusztusi hosszú hétvégén volt még hír, hogy két túrázó férfi azt állította, hogy megtalálta Lengyelország délnyugati részén a náci aranyvonatot. A szerelvény létezését a történészek nem igazolták, de a legenda, miszerint így vitték el a szovjet megszállás elől a kincseket 1945 májusában. A legenda szerint a vonat arannyal, drágakövekkel és értékes műtárgyakkal van teletömve. A szóbeszéd szerint a kinccsel megpakolt kocsikat a Wehrmacht rejtette el a Vörös Hadsereg elől egy azóta sem feltárt alagútrendszerben a lengyelországi Wrocław közelében.

A kincsvadászok jogi képviseletet bevetve írtak az érintett lengyel önkormányzatnak, melyben kijelentik: a vonaton talált értékek tíz százalékáért cserébe elárulják annak hollétét.

A napokban azonban újabb fejlemény van az ügyben: az index.hu pénteki cikke szerint a lengyel Wałbrzych városa már a hadsereg segítségét kéri. A jelek szerint tényleg talált valamit a felfedezőpáros, de hogy mit, az még kérdéses. Ha nem átverés a felfedezés, az óriási szenzáció volna.