Barcelonából jár Londoba dolgozni, mert így olcsóbb, mintha ott lakna

Sam Cookney két évvel ezelőtt már hangot adott annak, mennyire nem tetszik neki, hogy Londonban elszálltak az ingatlan- és albérletárak.

A 32 éves közösségi média-menedzser egy viccesnek indult bejegyzésben felvetette, nem lenne-e olcsóbb, ha Barcelonába költözne és onnan járna be mindennap londoni munkahelyére. Annyira szokatlan felvetésnek tűnt, hogy azonnal népszerű lett a bejegyzés, sokan megosztották és kiegészítették saját véleményükkel is.

barceonla-sam

Három hónappal ezelőtt lett valóság a fikcióból. A BuzzFedd számolt be a dologról, megjegyezve, hogy Barcelona és London között rengeteg a fapados járat, amelyekre 30 euró körül már lehet is jegyet találni. Úgy döntött, inkább Spanyolországban bérel egy frissen felújított, két hálós, tetőteraszos lakást, a belváros közelében, havi 800 euróért, míg korábban másokkal együtt lakott egy közös albérletben. Az összehasonlítás kedvéért. Londonban, a West Hampstead környékén lakott. Ott jelenleg egy átlagos albérlet 2800 euróba kerül.

Hetente átlagosan négyszer teszi meg az utat és számításai szerint 380 euró körül spórol meg havonta. Az utazás persze nem rövid, egy nap majdnem hat órát tesz ki, de ahogy mondja, a repülőn remekül tud aludni, így azt az időt meg tudja spórolni.