Vihar és 35 fok – itt lesz a legmelegebb

Az ország összes megyéjére elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben felhőszakadás miatt, és már a riasztás is megjelent.

Kedden napközben átmeneti szünet után szórványosan valószínű az országban zivatar, helyenként felhőszakadással, esetleg viharos széllel és kisméretű jéggel. Kialakulásuk száma és területi eloszlása a szokásosnál is bizonytalanabb. Az alföldi megyékben kedden elérheti a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

viharosr

Az Alföld délkeleti részén kialakult záporos, zivataros csapadékgóc a délelőtt során lassanként feloszlik, miközben északkelet felé halad. Egyébként a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és átmeneti szünetet követően délután ismét előfordulhat elszórtan helyi zápor, zivatar – erre a legnagyobb esély az Alföld keleti területein van. A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti.

A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad; erős, viharos széllökések azonban zivatarok környezetében előfordulhatnak. A hőmérséklet kora délután 30 és 35 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.