Bezárták a velencei strandokat? Íme az igazság

Tegnap az M1 Híradójára hivatkozva mi is beszámoltunk róla, hogy bezáratta a velencei-tavi szabadstrandokat az ÁNTSZ. Az újabban kétes hitelességű közmédia tudósítását most a velenceitoonline.hu cáfolta meg, íme a részletek.

A Velencei-tó lapja azt írja, az M1 és az MTI közlése “úgy ahogy van nem igaz”. “Nem a szabadstrandokat záratják be, hanem a nyitott partszakaszokat” – írják.

A kettő között pedig az a különbség, hogy a nyitott partszakaszokon elméletileg nem is lehetne fürödni. A szabadstrandon viszont nagyon is lehet, kell lennie kötelezően lépcsőnek és ingyenes mosdóhasználati lehetőségnek, továbbá kötelező a vízmintavétel, a vízimentő és az elsősegélynyújtó hely is.

A lap információi szerint ezek alapján négy partszakaszt érint a mostani ÁNTSZ rendelkezés, ezek köztül egy Agárdon – a régi Tini Strand -, kettő Gárdonyban – a Panoráma Partszakasz és a Holdfény Sétány partszakasz (A sárga híd és a Sport Beach közötti szakasz) és egy Velencén – a Cserje utcai partszakasz – található.

A sokak által kedvelt Velence Korzó tehát továbbra is él és virul, hiszen az szabadstrand, és a velenceitoonline.hu szerint minden vonatkozó szabályozásnak megfelelnek, van elsősegélynyújtó hely és vízimentő szolgálat, de a mosdó használatáért sem kell fizetni.