Minden idők legpofátlanabb lottócsalásai

A fortunaweb.hu elevenített fel néhány olyan esetet, ami hasonlóan nagy port kvart, mint a csalásnak tűnő szerbiai sorsolás.

Magyarországon a mai formájában 1957-ben indult el az ötös lottó, s az első emlékezetes csalási kísérlet a ’60-as évekre tehető. Egy ott dolgozó a sorsolás után, de a szelvények feldolgozása előtt csempészte be a telitalálatosát. Arról már nem tudott gondoskodni, hogy a nyerő tikett második és harmadik része is ott legyen az ellenőrző szelvények között, melyeket egyébként elzárva tartanak egy széfben. Hiába jelentkezett, mint szerencsés nyertes, álomnyeremény helyett börtönt kapott.

A BBC tudósítása szerint Milánóban kifényesítették a kihúzásra szánt golyókat, mert abban bíztak, hogy a sorsolást végző kisgyerekeknek jobban fognak tetszeni, s ezért inkább azokat emelik majd ki a sorsológömbből. A BBC szerint a gyerekek szemét úgy fedték le, hogy ennek ellenére lássanak, sőt, a sorsolást felügyelő embert is bevonták a csalásokba – olvasható a lap cikkében.

Egy másik esetben arra tanították meg a gyerekeket, hogy a hűtött, vagy felmelegített golyókat húzzák ki. Ez a banda 13 év és 133 millió dollárnyi pénz elcsalása után bukott le.

Persze van, aki a másik oldalon játszik. Az RTL Klubnak 2002-ben egy alföldi tanyán élő játékos azt mondta, kidobta az összetépett a nyertes szelvényt. Miután rájött a hibára, állítása szerint összeragasztotta, de nem fogadták el. Bementek a tévésekkel a Szerencsejáték Zrt.-hez, akik azt mondták, több szelvényből ragasztották azt össze, de nyugodtan beadhat egy nyereményigénylést, ha biztos az igazában. Erre nem került sor.